Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

«Укрспирт» перевіряють СБУ і МВС

Держконцерн «Укрспирт» нарешті перевіряють силові відомства. Першим результатом перевірки став гучний скандал.

За даними джерела ZN.UA в правоохоронних органах, наразі підрозділи по боротьбі з економічною злочинністю СБУ і МВС спільно з Держфінінспекцією здійснюють комплексну перевірку роботи «Укрспирту».

Першим результатом перевірки став гучний скандал — за даними джерела, щойно група співробітників правоохоронних органів прийшла з ордером на вилучення бухгалтерської документації, керівництво концерну заявило про несподіваний вихід із ладу всіх серверів бухгалтерії.

Відтак відновити фінансову документацію «Укрспирту» за 2011 рік у повному обсязі виявилося неможливо.

Тепер бухгалтерам доведеться освіжати пам'ять на допитах — за фактами фінансових порушень в «Укрспирті» порушено кримінальну справу.

Ринок алкоголю — повністю зарегульований, і відповідальність за ситуацію лежить на державних посадових особах.

Вироб­ник спирту в Україні один-єдиний — державний концерн «Укр­спирт», що підлягає міністрові сільського господарства Миколі Присяжнюку.

Називати імена менеджерів «Укрспирту» немає сенсу, — ці далекі від легального бізнесу люди призначені багато в чому завдяки особистій увазі до алкогольного ринку з боку господарів «офісу» у провулку Рильського, 4, — народного депутата Юрія Іванющенка та його ділового партнера Івана Авра­мова. Останніх називають одноосібними розпорядниками всього алкогольного ринку України. Безпосередніми виконавцями їхньої волі називають Ігоря Сухо­но­сова та Юрія Дмитрієва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ