Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Укрзалізниця має намір у 2020 році придбати ще 40 локомотивів виробництва General Electric

Укрзалізниця, Міністерство інфраструктури України та компанія Wabtec (GE Transportation) 30 грудня підписали меморандум про взаєморозуміння, який передбачає посилення спільної роботи для укладення договорів щодо поставки у 2020 році 40 нових локомотивів серії TE33AC, вироблених корпорацією General Electric та надання послуг з технічного обслуговування для 70 таких локомотивів. Про це повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов, передає прес-служба Укрзалізниці.

«Після поставки всіх 30 локомотивів TE33AC першого замовлення у березні 2019 року ми вели перемовини про форму та вартість сервісного обслуговування цих локомотивів. Слід зазначити, що з приходом нового міністра інфраструктури ці перемовини активізувались, і зараз ми вийшли на фінальну стадію, коли ми розуміємо, який сервіс ми хочемо отримати й маємо розуміння по комерційних умовах цього сервісу», — сказав він.

Євген Кравцов підкреслив, що головним питанням поставки нової партії локомотивів General Electric є їх вартість та умови фінансування.

«Наші колеги з General Electric разом з фінансовими партнерами представили нам достатньо привабливі умови. Зараз ми знаходимося на фінальній стадії погодження цих умов і почнемо після цього підготовку проектної документації. Також ведемо перемовини з виробником про розширення локалізації виробництва в Україні», — резюмував очільник Укрзалізниці.

Нагадаємо, 23 лютого 2018 року було підписано договір постачання тепловозів між АТ «Укрексімбанк» та GE та договір фінансового лізингу між ПАТ «Укрзалізниця» і АТ «Укрексімбанк» щодо 30 тепловозів виробництва GE.

Останні 5 із 30 поставлених в Україну тепловозів після доукомплектування 22 березня 2019 року вирушили з Крюківського вагонобудівного заводу до депо Укрзалізниці. На першому етапі стратегічного співробітництва General Electric вперше була здійснена локалізація в Україні залізничної тяги — рівень локалізації склав близько 10 %. ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» організував і забезпечив процес дооснащення тепловозів обладнанням відповідно до технологій та конструкторської документації виробника.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ