Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Укрзалізниця на вимогу АМКУ запровадить єдині тарифи на вантажні перевезення

Міністерство транспорту і зв’язку України включило до плану робіт із запровадження нормативно-правових актів у 2010 році розроблення методики формування тарифів на залізничні вантажні перевезення, на чому тривалий час наполягає Антимонопольний комітет України. Про це Комітету офіційно повідомила Державна адміністрація залізничного транспорту «Укрзалізниця», – повідомила прес-служба АМКУ.

 

«Антимонопольний комітет вважає одним із найбільших пріоритетів розроблення методики, що забезпечить прозоре формування тарифів на послуги залізниці в частині вантажних перевезень, які є економічними артеріями держави. Яскравим підтвердженням потреби у такому нормативному документі є порушення «Укрзалізницею» конкуренційного законодавства на ринку перевезення зерна, оцінку чому Комітет надав під час розширеного засідання у 2009 році, висунувши до Мінтрансзв’язку відповідні вимоги. Зважаючи на численні звернення галузевих підприємств щодо завищених тарифів, питання розроблення прозорого механізму формування вартості вантажних перевезень ми тримаємо на особливому контролі», – сказав в.о. Голови Комітету Олександр Мельниченко, зазначивши, що розроблений документ обов’язково має бути погоджений з Комітетом.

 

Крім того, як наголосив Олександр Мельниченко, Мінтрансзв’язку повинно завершити роботу із запровадження порядку формування тарифів на пасажирські перевезення залізницею, який був із зауваженнями погоджений Комітетом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ