Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

УКУ сумує з приводу смерті батька ректора університету о. Бориса Ґудзяка — доктора Олександра Ґудзяка

Спільнота Українського католицького університету та Української католицької освітньої фундації висловлює глибоке співчуття дружині Ярославі, синові Марку з сім’єю та синові Борису (ректору УКУ) з приводу смерті св.п. д-ра Олександра Ґудзяка, який відійшов у вічність у Великодній час — повідомляє офіційний сайт УКУ.
Д-р Олександр Ґудзяк був великим приятелем та щедрим добродієм Університету, завжди підтримував починання УКУ та УКОФ на благо рідної йому України.
Доктор Олександр Ґудзяк з Сиракуз (штат Нью-Йорк) упокоївся в мирі на 80-му році життя після довгої хвороби 22 квітня 2006 року.
Д-р Ґудзяк народився 19 січня 1926 року в селі Поморяни на Перемишлянщині. Він здобув ступінь хірурга-стоматолога в університеті Людвіґа Максиміліяна в Мюнхені та ступінь доктора дентальної хірургії в університеті Нью Йорку. Після служби в Німеччині капітаном американської армії д-р Олександр Ґудзяк замешкав у Сиракузах, де впродовж 40 років успішно надавав стоматологічні послуги. Був активним членом Товариства Стоматологів Сиракуз та інших професійних організацій. Д-р Ґудзяк брав активну участь в житті Українсько-Американської громади, був обраний головою Сиракузького відділу Українського Конгресового Комітету та був головою Української Федеральної Кредитної Спілки в Сиракузах.
Д-р Ґудзяк був завзятий лещатар, плавець та любитель гольфу. Він також був щедрим
жертводавцем освітніх та громадських організацій. У березні 2005 року Папа Іван Павло ІІ нагородив д-ра Ґудзяка медаллю «Pro Ecclesia et Pontifice».
Похорон відбувся 26 квітня на Святоандріївському українському православному цвинтарі у Саус Баунд Брук, Нью Джерсі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ