Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

УКУ відвідала делегація з Лювена

Упродовж 26-28 квітня цього року в Українському католицькому університеті перебувала делегація з Католицького університету Лювена — повідомляє офіційний сайт УКУ. У ньому вже сьомий рік студенти УКУ продовжують своє навчання на ліценціатських студіях. Тому для декана богословського факультету ЛКУ проф. Матійса Ламберіхтса, проф. Пітера Де Мея, проф. Йогана Де Тавернір та секретаря факультету пані Інгрід Ваутерс було цікаво відчути й зрозуміти середовище, в якому формуються студенти-українці.

Як зазначив професор Матійс Ламберіхтс, значна кількість нових навчальних проектів в УКУ свідчить про інтенсивний розвиток університету, що надасть йому великі перспективи у майбутньому.
Поділитися власними здобутками гості змогли за круглим столом, який відбувся 27 квітня. У розмові взяли участь проректор із навчальної роботи УКУ Тарас Добко, директор Інституту богословської термінології та перекладів УКУ Михайло Петрович.
Тема зустрічі — «Викладання богослов’я в контексті Болонського процесу» — вельми актуальна з огляду на те, що Україна загалом і УКУ зокрема, лише розпочинають цей нелегкий шлях, а досвід навчальних закладів інших країн дасть змогу пришвидшити й полегшити адаптацію.
Крім того, обидва ВНЗ існують у системі подвійної акредитації — з одного боку, є католицькими закладами освіти, з іншого — повинні координувати свої програми з державними освітніми стандартами.
Особливе зацікавлення в лювенців викликав досвід поєднання в житті УКУ навчання з духовними практиками. Як вважає один із організаторів зустрічі Тарас Тимо, заступник директора бібліотеки УКУ й випускник Лювенського Університету, саме таке наочне свідчення тісного зв’язку між навчальним процесом і духовними пошуками спільноти допоможе викладачам за кордоном краще зрозуміти глибоку духовну заангажованість українських студентів.
«У католицьких університетах на Заході богослов’я має більше інтелектуальний вимір, — наголосив Тарас Тимо. — У нас вони побачили, що богослов’я — це насамперед засіб будувати церкву, поглиблювати духовність, а не просто академічна дисципліна”.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ