Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

УКУ відвідав офіційний представник Всесвітньої ради церков

18 грудня вперше Український католицький університет відвідав офіційний представник Всесвітньої ради церков Яннік Прово, координатор видавничих проектів ВРЦ. Напередодні дня Святого Миколая він завітав із щедрим подарунком – великою кількістю книг від видавництва ВРЦ для бібліотеки УКУ. Ще одним подарунком була його лекція на тему "Майбутнє екуменічного руху і відносини з Католицькою Церквою". Повідомили у відділі інформації та зовнішніх зв’язків УКУ.

Головним пунктом доповіді став офіційний документ 9-ї асамблеї Всесвітньої ради церков у Порто Алегре (Бразилія) щодо питання еклезіології „Покликані бути однією Церквою”. Цей документ ще раз чітко окреслює дві основні цілі, які ставить перед собою ВРЦ: проголошувати спільну думку різних Церков щодо важливих аспектів та закликати Церкви до поновлення діалогу, щодо питань, які їх ще ділять. Як зазначає Яннік Прово, Церкви мають спільну ціль – долати труднощі, які ставить перед ними світ і шукати можливості видимої єдності між ними.
„Сучасний поділ християнства – це наче рани на тілі Христовому, а тому Всесвітня Рада Церков працює заради видимої єдності, яка має виражатися у спільній Євхаристії та спільній дії. Коли ми вважаємо себе християнами, то для нас єдність є не вибором, а необхідністю. Немає іншого шляху”, – вважає Яннік Прово. Проте ВРЦ є лише місцем зустрічі та діалогу, а не „надцерквою” чи собором Церков, а тому не може нав'язувати рішення жодній Церкві, і ніколи не випрацьовує власного екуменічного богослов'я, а працює над пошуком спільної спадщини різних Церков. Готуючи різні офіційні документи та декларації, ВРЦ готує підґрунтя для того, щоб у майбутньому ідеї, висловлені, були втілені в життя.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ