Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

УКУ відзначає 25 років: відкриють Центр Митрополита Шептицького

Новий навчальний рік в Українському католицькому університеті розпочнеться із відзначення завершення 7-літньої кампанії розвитку університету. Відтак, з 9 до 14 вересня тут відбуватимуться заходи, які зможуть відвідати мешканці та гості міста, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У програмі Святкового тижня – концерт в Оперному театрі, паломницький тур духовними центрами Галичини, серія лекцій та дискусій, конференція TEDxUCU, зустріч усіх випускників Львівської богословської академії УКУ та Львівської бізнес-школи УКУ. Розпочнеться тиждень із освячення та відкриття Центру Митрополита Андрея Шептицького.

«Наші вересневі дні святкування – це дні вдячності Богові, Церкві, усій українській громаді і неукраїнським друзям УКУ за великі благословення, які сплинули на університет за останні сім років. За цей час при систематичній підтримці десятків тисяч донорів університет подвоїв свої програми та кількість студентів, потроїв кількість будинків та зміг відіграти роль в процесах трансформації українського суспільства, зокрема, в час Революції Гідності та вищої освіти. На фасаді УКУ в Римі Патріарх Йосиф Сліпий вирішив написати, що «любов до науки собирає у розсіянні сущих».  Ми такий «збір у розсіянні сущих» і будемо переживати під час святкувань. Приємно, що представники широкої мережі «Друзів УКУ» (у 20 містах світу є комітети приятелів УКУ), приїдуть на наші святкування з різних кінців України та з багатьох країн та континентів», – зазначив президент УКУ владика Борис (Ґудзяк).

У межах урочистостей відбудеться Святковий подячний бенкет за участі Патріарха УГКЦ Святослава (Шевчука) та членів Синоду єпископів, жертводавців і приятелів УКУ з усього світу. Почесним промовцем буде мер Вроцлава Рафал Дуткевич.

Під час Святкового тижня, 10 вересня, відбудеться чин освячення і відкриття Центру Митрополита Андрея Шептицького. Особливими гостями будуть Костянтин (Джеймс) Темертей та його дружина Луїза, які є головними жертводавцями цього Центру. Також у цьому ж приміщенні гості зможуть відвідати інтерактивну виставку, присвячену Митрополиту Андрею Шептицькому.

«Для університету спадщина Митрополита Андрея є дуже важливою і тому центральне місце зустрічі та майданчик для дискусій не лише університету, але й міста, як тепер часто кажуть hub, носитиме ім’я митрополита Андрея. Таким чином ми намагаємося зберегти пам'ять про Митрополита живою», - зазначив президент УКУ Владика Борис (Ґудзяк).

Ввечері, 10 вересня, в Оперному театрі відбудеться Урочиста Академія «Тут воссіяє Божа благодать» постановки відомого режисера Сергія Проскурні. У сценічному дійстві братимуть участь такі відомі гурти, як: «Піккардійська терція», «Кому вниз», Сестри Тельнюк, Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» та інші. Під час Академії перед глядачем постане уся історія Київської Церкви: від Хрещення Київської Русі до теперішніх днів, а кожен присутній зможе відчути себе причетним до тисячолітньої історії нашої Церкви.

11 та 12 вересня  організатори пропонують гостям відчути себе студентом університету – побути в аудиторіях з викладачами.  «Ми готуємо серію публічних заходів  – лекцій, дискусій, майстер-класів. Запрошуємо обрати з переліку найцікавіше  для себе та краще відчути університет зсередини», – каже проректор із розвитку та комунікацій УКУ Наталя Климовська.

13 вересня  святкові заходи в УКУ співпадають із початком навчального року, який в УКУ відкривається в день нового церковного року – Індикту. Одним із важливих елементів святкування є церемонія вручення стипендій для студентів на різних факультетах.

Детальна програма заходів є на сайті.

Участь у публічних заходах 11-13 вересня є безкоштовною, проте охочим потрібно зареєструватись. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ