Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

УКУ видав працю про причини та наслідки «громадянського шлюбу»

Вісник Інституту родини та подружнього життя УКУ про причини та наслідки безшлюбного співжиття допоможе зрозуміти явище «громадянського шлюбу» та оздоровити шлюб ще у його корені, повідомила прес-служба УКУ.

Таку думку висловив Петро Гусак, науковий співробітник Інституту родини та подружнього життя УКУ, упорядник Вісника №6 «Безшлюбне співжиття. Причини. Наслідки. Позиція Церкви». У цьому збірнику вміщено дослідження працівників Інституту, які є спробою комплексної оцінки явища так званого «громадянського  шлюбу».

«Чим більше молодих людей співживуть до шлюбу, тим більше пар замислюються – чи в'язати себе якимись узами шлюбу, церковного, або громадянського. Ще до одруження люди думають над процедурою розлучення, а це веде до визнання шлюбу неважним. На жаль, і у нашій Церкві, та й загалом в Україні та Європі ми маємо таку ситуацію», – вважає Петро Гусак.

За його словами, все більше людей невпевнені, що вони знайдуть любов на все життя і цим збільшується загальна зневіра. «З одного боку, вони прагнуть любові, а з іншого – бояться поразки. Власне, розуміючи цю ситуацію у нашому суспільстві, ми намагалися у Віснику якнайповніше розглянути таке явище як безшлюбне співжиття. Це допоможе уникнути подібних ситуацій у майбутньому та оздоровити шлюб».

Попри науковий акцент Вісника, він написаний доступно і зрозуміло, тому буде цікавим для широкого кола читачів. Також ця книжка стане у пригоді для тих, хто працює з молодими людьми – душпастирів, педагогів, консультантів.

У книзі зібрані шість статей сучасних науковців, в яких досліджують сучасні тенденції поширення безшлюбного співжиття, уявлення молоді про дошлюбні стосунки тощо. Тут також є документ Папської Ради у справах сім’ї «Сім’я, подружжя та «життя на віру».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ