Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Умови праці лобістів у Львівській обласній раді суттєво погіршились

Львівська обласна рада внесла зміни до свого регламенту, які передбачають оприлюднення на сайті обласної ради голосувань з усіх питань порядку денного, що розглядає обласна рада. Про це сьогодні з посиланням на депутата обласної ради від Народного Руху України повідомила прес-служба ЛКО НРУ.

Незважаючи на вже досить тривалу в часі роботу системи для голосування картками, результати відкритих (поіменних ) голосувань депутатів обласної ради були недоступні як громадськості так для самих депутатів. На останній сесії, з ініціативи депутата обласної ради від Народного Руху України обласний парламент підтримав оприлюднення результатів усіх відкритих (поіменних) голосувань.

Тепер будь хто, зайшовши на сайт обласної ради зможе ознайомитися як безпосередньо голосують наші місцеві обранці найвищого представницького органу, коментує ситуацію Олександр Ганущин. Окрім цього, доступними будуть також протоколи сесій, з інформацією, хто які поправки вносив, і скільки та чи інша пропозиція набрала голосів. «Депутати стануть ближчими, а найголовніше - відповідальнішими, оскільки виборець точно знатиме, яка була позиція його представника по тому чи іншому питанню, включаючи господарські і політичні», наголошує ініціатор таких пропозицій.

Окрім цього, депутатом внесено, а радою підтримано пропозицію щодо того, щоб питання можна було включити до порядку денного третиною депутатського корпусу, а не більшістю, як це було раніше. На жаль, депутатський корпус не підтримав пропозицію з необхідності кодифікації всіх рішень обласної ради. «До питання узагальнення в єдину базу даних усіх рішень обласної ради, доступну кожному мешканцю ми ще обов'язково повернемося», - запевнив Олександр Ганущин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ