Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Умови утримання засуджених у колонії №30 не відповідають жодним міжнародним стандартам і грубо порушують права людини – Роман Белей

Колишній в’язень Львівської виправної колонії №30 Роман Белей стверджує, що умови утримання засуджених у в’язниці не відповідають жодним міжнародним стандартам і грубо порушують усі можливі права людини. «Там чоловіка не вважають за чоловіка і говорити про права людини там просто зайве, інколи складається враження, що там працюють люди з хворою психікою, хоча, звісно, узагальнювати всіх не можна, є там і нормальні офіцери», — сказав сьогодні, 30 травня, під час прес-конференції Роман Белей.

За його словами, на території колонії встановлено світлофор, хоча зрозуміло, що ніяких машин там немає, крім того, для психологічного тиску на в’язнів там б’ють у барабани та гудять у труби. Жахливими є умови в їдальні: «Зараз стало трохи ліпше, раніше ж у їжі були хробаки і їсти ті харчі було просто неможливо. Інколи я просто брав кусень хліба, посипав його сіллю, запивав водою і, дякуючи Богові, йшов геть», — зазначив Роман Белей. На його думку, психологічні умови в колонії роблять із засуджених психологічних калік, у в’язниці мають працювати не військові, а психологи – стверджує Роман Белей.
Прізвища офіцерів, які найбільше знущаються з ув’язнених, Роман Белей не назвав. Щодо хабарів у в’язниці, то, за словами Романа Белея, їх дають за все і всі, причому добровільно, щоб добитися хоча б мінімального людського ставлення.
Романа Белея було засуджено двічі: перший раз – його засудили на два роки за придбання завідомо краденого майна, другий раз – на дванадцять років за вбивство. Проте, як він стверджує, обидва рази його підставили. «Я не давав рекетирам виконувати їхні дії, тож вони підлаштували так, що я був присутній під час вбивства одного рекетира». Боман Белей звільнився 26 травня 2006 року, відсидівши весь термін, за цей час на території зони він побудував церкву.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ