Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Унікальний українець вирушить пішки з Києва на гору Афон у Греції

5 квітня 47-річний українець Олександр Саримсаков, номінант Книги рекордів України у номінації “Людина, унікальні можливості” вирушить пішки з Києва на гору Афон у Греції. Про це Гал-інфо повідомила PR-агенція «Колібрі».

.

Торік у травні поет, композитор, організатор фестивалів мистецтв, підприємець, космоенергет Олександр Саримсаков встановив рекорд України з пішої ходи на відстані майже 600 км, здолавши шлях з Києва до Львова. Він переконаний, що тоді благополучно пройти цю відстань йому допомогла молитва. “У моменти, коли було особливо важко, молився і під час цієї молитви чув церковні дзвони. Таке враження, що Ангели взяли тебе на руки і несуть уперед, - пригадує він. - Але молитву потрібно говорити щиро, а не як завчений вірш, відкриватись перед Богом, і тоді він відкриє нам можливості”.

 

Уперше пішу подорож на відстань сто кілометрів він здійснив навесні 1998 року: з рідного тоді йому Буська до Львова і назад.

 

Кілька років тому пан Саримсаков уперше побував у Індії та Тибеті. Повернувшись звідтіля, заснував у Києві центр духовного та фізичного розвитку “Вічний рух”, де бажаючі опановують ази Джайна-йоги та Прекша-медитації.

 

Дорога на Афон триватиме понад місяць. Розпочне її 5 квітня вранці Олександр Саримсаков з молитви у Києво-Печерскій Лаврі. Далі помандрує до Одеси, і звідтіля узбережжям Чорного моря до Болгарії, відтак до Греції, і саму гору Афон.

 

У дорогу бере з собою намет, зручне взуття, хоча більшість шляху має намір здолати пішки.

 

Під час минулорічної подорожі з Києва до Львова Олександр Саримсаков йшов до 60 кілометрів на добу. Однак тоді зрозумів: «Це забагато. Достатньо пройти 25 км, тоді не перевтомлюєшся, і зберігаються сили на наступний день подорожі».

 

Нині тривають залагодження формальностей цієї міжнародної прощі-подорожі: завершуються переговори з духовними центрами багатьох країн та їхніми монастирями.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ