Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Універсал треба прийняти як закон - В’ячеслав Кириленко

«Подальші переговори про відновлення переговорного процесу можливі тільки після того, якщо Президент Ющенко винесе на розгляд парламенту Універсал національної єдності,  як  закон, голосування за який повинно відбуватись поіменним голосуванням», - сказав кореспонденту “Гал-info” народний депутат України, член фракції «Наша України» В’ячеслав Кириленко.
 «Заяви Януковича про те, що потрібно відновити переговори, не є новиною, він вже давно про це заявляє. Однак з його боку нічого не робиться задля того, щоб текст Універсалу, який був підписаний як умова затвердження уряду, був дотриманий. На мою думку, навпаки, Янукович свідомо не дотримується тих норм, які були задекларовані. Відповідно, стоїть гостра потреба легалізації норм Універсалу, тобто щоб всі підписані принципи лягли в основу відповідного закону.  Тому я вважаю, що текст Універсалу національної єдності  потрібно розглянути на засіданні ВР і прийняти його за основу як закон, за який повинні проголосувати депутати поіменно. У разі того, якщо відповідний закон не буде прийнятий, ВР потрібно буде дати оцінку уряду і, не виключено, що даний уряд. який задекларував свою роботи на принципах Універсалу, потрібно буде розпустити», - вважає нардеп.    
 Нагадаємо, що сьогодні, 10 жовтня, Президент Віктор Ющенко та прем'єр Віктор Янукович домовились про продовження роботи над створенням широкої коаліції. Про це Янукович заявив журналістам після зустрічі з Президентом, передає «Українська Правда».
"Ми домовились, що будемо працювати над широкою коаліцією. Для цього є політична воля президента, прем'єра. Це наша спільна мета – стабілізувати політичну ситуацію. Й іншого шляху немає", – наголосив Янукович.
    
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ