Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«Універсальна» отримала високий кредитний рейтинг

Рейтинговий комітет агентства «Кредит-рейтинг» 27 вересня призначив ВАТ «Страхова компанія «Універсальна» довгостроковий кредитний рейтинг боргових зобов’язань на рівні ВВВ зі стабільним прогнозом. Про це «Гал-info» повідомив керівник прес-служби «СК «Універсальна» Орест Вачков. За словами Вачкова рейтинг страховій компанії було надано за результатами проведеного аналізу усіх аспектів діяльності та фінансового стану компанії, для чого використовували повну фінансову звітність страхової компанії за 2002 – 2005 роки та перше півріччя 2006 року, а також внутрішню інформацію, надану ВАТ «СК «Універсальна» у ході рейтингового процесу.

Зокрема, агентством «Кредит-рейтинг» було визначено такий кредитний рейтинг: Тип рейтингу: Рейтинг боргового інструмента
Тип боргового інструмента: Іменні процентні облігації
Обсяг емісії: 30 000 000 грн
Серія: А
Рівень кредитного рейтингу боргового інструмента: uaBBB
Прогноз рейтингу: стабільний
Кредитний рейтинг за національною шкалою боргового зобов’язання ВАТ «СК «Універсальна» визначено вперше, раніше рейтинги емітента та його боргових зобов’язань не визначались. Присвоєний рейтинг боргового інструменту «uaBBB» відображає достатню спроможність позичальника вчасно і повністю виконати в умовах українського фінансового ринку свої боргові зобов’язання.
ВАТ «Страхова компанія«Універсальна» була створена шляхом об'єднання кількох страхових компаній, що працювали на страховому ринку з початку 90-х років. Територіально мережа філій ВАТ «Страхова компанія«Універсальна» налічує 46 філій і представництв, у ній працює близько 1300 спеціалістів. Компанія надає страховий захист у 30 видах страхування на підставі 15-ти ліцензій. Компанія має сертифікат відповідності міжнародному стандарту ISO 9001:2000
У 2005 році сума виплачених страхових премій становила 29 мільйонів доларів Станом на ЗО червня 2006 року суми страхових премій досягли рівня 15 мільйонів доларів., а сума загальних активів становила 28 мільйонів доларів.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ