Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Університет ім. Франка ініціює проведення у Львові «Різдва разом»

Львівський національний університет імені Івана Франка проводить акцію «Різдво Разом», яка спрямована на те, щоб студенти зі сходу провели Різдво у галицьких родинах, — про це «Гал-info» повідомили в оргкомітеті акції. Гостей зі сходу приймуть зі справжньою галицькою щирістю та родинним теплом до себе сім’ї студентів ЛНУ ім. Франка.
Як розповідають організатори акції, тільки в родині витає справжня різдвяна атмосфера, «яку ми, власне, й хочемо, щоб гості відчули і з захопленням повезли до своїх домівок».
«Але поруч з тим ми запланували й екскурсії нашим містом, і зустрічі з студентами-активістами громадських організацій університету, студентської профспілки та студентського самоврядування. Родзинкою програми безперечно є різдвяний концерт за участі студентського вертепу, який відбудеться у актовому залі Львівського національного університету імені Івана Франка. На наших гостей чекає неповторне вертепне дійство, переплетене колядками, щедрівками та цікавими незабутніми розповідями про різдвяні традиції», — розповідають організатори.  
На думку ініціаторів, такі акції, як «Різдво разом», «Великдень єднає» тощо, презентують загальнодержавну програму «Схід і Захід разом», яка сприяє інтеграційним процесам у всіх сферах молодіжної політики — громадській, культурно-мистецькій, спортивній, науковій тощо. Це праця не на один рік, а можливо, і не на одне десятиліття.
„Стереотипи, насаджувані нам протягом століть, дуже стійкі і викоренити їх буде надзвичайно тяжко. До того ж вони весь час підживлюються антиукраїнськими силами. І якщо ми не будемо системно працювати над проблемою єдності нашої нації, збереженням традицій, менталітету, мови нас знову спробують розділити по лінії могутнього, оспіваного Шевченком, Дніпра. Знову хтось з недалекоглядних, антиукраїнських політиків пообіцяє зробити «другою державною» російську мову, зовсім незважаючи на те, що мова — паспорт нації на її самобутність. А самобутність української нації якнайширше виявляється в самобутності української мови, куди старшої й вищої від російської”, – зазначають організатори.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ