Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

УНП хоче внести зміни у закон про політичні партії для спрощення механізму їх об’єднання

«Наша політична сила планує оприлюднити звернення до Президента Віктора Ющенка та Верховної Ради України з проханням ініціювати прийняття поправок до Закону України «Про політичні партії», -- повідомив «Гал-info» заступник голови ЛОО УНП Ярослав Тимчак.
            За його словами, такі зміни дадуть можливість для об’єднання національно-демократичних партій.
            «Будемо пропонувати зміни у закон в контексті можливого об’єднання політичних партій в одну. Наразі створення єдиної партії з кількох можливе лише в разі їх саморозпуску. Потрібно внести зміни у закон, щоб спростити механізм об’єднання політичних партій. Це може спростити можливість об’єднання правих партій Львівщини, адже деякі учасники круглого столу не підтримують ідею саморозпуску політичних партій з метою створення потужного мега-блоку проукраїнських сил. УНП оприлюднить підсумкову заяву громадськості, де висловить своє бачення щодо майбутнього круглих столів», -- сказав Ярослав Тимчак.
            Він також висловив переконання, що наступного тижня партійні осередки правих партій Львівщини, які були учасниками круглого столу, приймуть свої політичні рішення щодо об’єднання в одну політичну силу. «Таке рішення було прийнято на круглому столі 22 січня і маю надію, що ідея об’єднання правих сил буде і надалі буде підтриманою усіма політичними силами, які про це заявляли раніше. Вже після оприлюднення позицій і УНП, і КУН, і НРУ, і ВО «Свобода», і УРП «Собор», буде створено формат і порядок денний подальшої співпраці, яку визначатиме Координаційна рада «круглого столу». Я висловлюю переконання на комунікативну співпрацю усіх п’яти правих партій Львівщини», -- зазначив Ярослав Тимчак.
Нагадаємо, 22 січня 2007 року відбулось засідання „круглого столу” з приводу можливого майбутнього об’єднання політичних партій правого спрямування, на якому були присутні представники ЛОО УРП «Собор»,  ВО «Свобода», Народного Руху України Конгресу Українських Націоналістів та Української народної партії, які висловились за об’єднання правих сил Львівщини у єдину політичну силу.
Як зазначив сьогодні голова ЛОО КУН Михайло Вовк, що обласний осередок не підтримує ідею про саморозпуск правих політичних партій з метою створення єдиної політичної партії правих сил. «Ми підтримуємо об’єднання проукраїнських політичних сил, проте виступаємо проти їх саморозпуску як партій», -- сказав Михайло Вовк.  
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ