Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

УНП не вірить в ідеї „Народної самооборони” і не вступатиме до неї – Юрій Костенко

УНП не вірить в ідеї „Народної самооборони” і не вступатиме до неї – заявив лідер Української народної партії Юрій Костенко. Про це „Гал-info” повідомила прес-секретар ЛОО УНП Ольга Давид. За словами Костенка, „Українська народна партія не братиме участі ні в чому, що спрямоване на чергову революцію та плекання чергових вождів”.
 „Політичною основою розвитку демократії є змагальність ідеологій трьох основних спрямувань – лівої або соціал-демократичної, правої та ліберальної. Тому нам потрібно говорити про розвиток політичних партій в Україні, на основі яких відбуватиметься формування ідейної політики, а не постійних проектів, які виникають перед виборами, збирають голоси, не виконують обіцянок, зникають і знов виникають перед виборами – з новими обіцянками. У цьому контексті сама по собі ініціатива Луценка з „Народною самообороною” закладає багато суперечностей. Він говорить, що це не партія, це громадянський рух, метою якого є вже в березні чи квітні розпуск антинародної Верховної Ради. Так, я з цим погоджуюся. Але, з іншого боку, виникає питання: а далі що? Цей громадянський рух не буде суб’єктом виборчого права – участь у виборах беруть лише політичні партії. Тобто пану Луценку треба цим рухом, умовно кажучи, замінити весь список або блоку Юлії Тимошенко, або “Нашої України”, або ще іншої партії. Тому сама логіка творення громадського руху за розпуск парламенту, який не зможе взяти участь у конституційному обранні нової влади, мене дивує. Якщо Луценко планує цей громадянський рух перед виборами трансформувати в партію, то в разі дострокових виборів такий шлях не має перспективи, бо з моменту створення партія впродовж року не може брати участі у виборах. А який шлях іще можливий для зміни нинішньої влади? Через вулицю і революцію?”.
Як наголосив політик, його лякають заклики Юрія Луценка до нової революції, бо вони призведуть до „розколу України за югославським варіантом”.
„Думаю, що найкраща допомога демократії з боку Луценка – якби він, як людина лівих поглядів, розвивав чи очолив одну з лівих партій – чи того ж Мороза і його Соцпартію, чи Юлії Тимошенко, яка подала заявку у "Соцінтерн", – і сприяв тому, щоб котрась із них перемогла на наступних виборах. Одними мітингами ситуацію не зміниш – потрібно шукати альтернативу владі, що діє. Така альтернатива – це об'єднання правих політичних сил. Тому, наприклад, Українська народна партія не братиме участі ні в чому, що спрямовано на чергову революцію та плекання чергових вождів. Ми пропонуємо суспільству ідейну альтернативу правого спрямування. Підписання декларації про єднання з НРУ дає відповідь на запитання про наше бачення розвитку політичної перспективи”, — заявив лідер УНП.
Нагадаємо, вчора, 12 лютого, на прес-конференції у Львові один із лідерів „Народної самооборони” Тарас Стецьків заявив, що єдиний спосіб для УНП та НРУ залишитися в політиці — це вступити в „Народну самооборону”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ