Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

УНП пропонуватиме заслухати керівників теплопостачальних підприємств на позачерговій сесії – Юрій Кужелюк

Фракція УНП під час сесії у вівторок, 13 лютого, пропонуватиме заслухати керівників теплопостачальних підприємств і з’ясувати, чи проситимуть вони гроші на покриття боргів за газ. Однією з умов затвердження бюджету розвитку УНП вважає заборону фінансування теплопостачальних підприємств шляхом внесення коштів у статутні фонди цих підприємств з бюджету розвитку міста. Про це „Гал-info” повідомила прес-служба ЛОО УНП.
  «Адже минулого бюджетного року 27 мільйонів гривень, тобто одну чверть бюджету розвитку, було витрачено на оплату за газ. Це означає, що гроші в ручному режимі знімалися з фінансування певних об’єктів. Оскільки міська влада досі не запропонувала програми реформування теплопостачальних підприємств, вона повинна чесно закласти гроші на їх потреби і показати, скільки реально майна місто «проїдає» через тепловиків», – зазначив голова фракції УНП у Львівській міській раді Юрій Кужелюк.
Він також повідомив, що під час наради голів фракцій розглядалася можливість муніципальної позики, але двома траншами. Депутати, зокрема, схвильовані тим, що сьогодні на рахунку бюджету розвитку всього 2 млн грн. На їхню думку, міська рада повинна забезпечити з власних джерел 130 млн гривень, а для цього треба відновити аукціони з продажу землі та продаж комунального майна. «Ми повинні бути переконані, що зможемо повернути борги, і лише тоді погоджуватися на другий транш позики», – сказав Юрій Кужелюк.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ