Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

УНП та ГП «Пора» долають 3-відсотковий бар'єр, проте не володіють запасом голосів - Подгорнов

УНП та ГП «Пора» долають 3-відсотковий бар'єр, проте не володіють запасом голосів, - стверджує Володимир Подгорнов, президент Українського фонду «Громадська думка», тепер основне, аби в УНП не вкрали голоси.

Саме відсутність умов для голосування на дільницях призвели до електоральних втрат як УНП, так і ГП «Пора».

За словами соціолога, партія змушена тепер відстоювати здобутий результат голосування. Адже, як нагадує він, соціологічні дослідження прогнозували набагато більший відсоток підтримки електорату.

Свої корективи, на думку соціолога, внесла низька явка виборців, або ж, як уточнив Подгорнов, виборці, котрі прийшли на дільниці і через черги не змогли проголосувати, йшли, так і не віддавши свого голосу. Заздалегідь у всіх соціологічних дослідженнях була заявлена дуже висока явка – більше як 75%. Оскільки виборець не зміг проголосувати, то Українська народна партія та ГП «Пора» змушені відстоювати здобутий результат голосування до Львівської обласної ради, адже через черги, на думку соціолога втратили щонайменше 5% підтримки електорату. Бо виборці наперед заявили, що прийдуть і проголосують. Проте, явка виборців на місцевих виборах 31 жовтня на Львівщині склала 59,41%. Власне, через неналежні умови на дільницях УНП та ГП «Пора» змушені тепер захищати свої голоси, аби їх не вкрали.

«УНП та ГП «Пора» долають тривідсотковий бар'єр, проте не володіють запасом голосів, - розповідає Володимир Подгорнов. – Відповідно, існує загроза, що хтось може вкрасти декілька тисяч голосів».

Саме відсутність умов для голосування на дільницях призвела до електоральних втрат УНП та ГП «Пора», виборці яких прийшли на дільницю, однак не змогли проголосувати,

«Виборці прийшли, але неналежні умови і черги завадили їм проголосувати, що фактично викривлює результат», - підсумовує Володимир Подгорнов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ