Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

УНП та НРУ почали політичну структуризацію українського суспільства — Богдан Козак

УНП та НРУ почали політичну структуризацію українського суспільства — переконаний голова ЛОО Української народної партії Богдан Козак. Про це „Гал-info” повідомила прес-секретар ЛОО УНП Ольга Давид.

«Підписання Декларації УНП – НРУ є результатом послідовності Української народної партії у політичній структуризації українського суспільства і формуванні потужної правої альтернативи, яка не обслуговуватиме владу, а боротиметься за неї. УНП започаткувала цей процес, прийнявши рішення самостійно йти на парламентські вибори 2006 року, і сьогодні ми ще раз переконалися у далекоглядності нашого рішення,  -  так прокоментував підписання Декларації про відновлення організаційної єдності Української народної партії та Народного руху України Богдан Козак. — Ми готові розглядати будь-які пропозиції, крок за кроком шукати спільні варіанти об’єднання, прийнятні для нас і наших партнерів. Перешкода на шляху до об’єднання у єдину партію полягає у тому, що у Законі про політичні партії не прописаний механізм об’єднання. Усі партії цей закон знають. Тому дуже важливо прийняти зміни до Закону про політичні партії, які мав би ініціювати Президент. Як відомо, нинішня версія Закону не передбачає об’єднання політичних партій, а тому зараз можна лише створити нову партію з одночасним саморозпуском тих, хто об’єднується».
Саморозпуск же реально діючої, а не віртуальної партії, як переконай голова ЛОО УНП, дуже травматичний, а в нинішній політичній ситуації, коли в повітрі знову запахло парламентськими виборами, ще й небезпечний для усієї української націонал – демократії, адже, як відомо, партія зареєстрована менш ніж за рік до виборів, не може брати у них участь.
Нагадаємо, що 20 грудня голова Народного руху України Борис Тарасюк і голова Української народної партії Юрій Костенко підписали Декларацію про відновлення організаційної єдності НРУ та УНП та об’єднання всіх національно-демократичних сил України.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ