Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

УНП та НРУ за спільною згодою не вступатимуть у конфедерацію „Європейська Україна”

„Українська народна партія та Народний рух України утримуються від підписання документів про входження в конфедерацію партій „Європейська Україна” – до завершення процесу відновлення організаційної єдності двох партій. Таке рішення було прийнято на спільному засіданні керівних органів УНП та НРУ, яке завершилося 6 лютого пізно ввечері”, – про це „Гал-info” повідомили у прес-службі Української народної партії.
 УНП та НРУ створили спільну робочу групу для розробки концепції відновлення організаційної єдності двох партій та об'єднання національно-демократичних сил. До складу групи від УНП увійшли Іван Заєць, Георгій Манчуленко, Василь Червоний, Степан Хмара, Володимир Ступак, Андрій Мостиський, від НРУ – Василь Куйбіда, Богдан Костенюк, Ярослав Кендзьор, Олександр Ткаленко, Володимир Лановий, Олександр Сушко.
Це друге спільне засідання керівних органів УНП та НРУ, яке відбулося в рамках домоленостей, зафіксованих Декларацією про відновлення організаційної єдності Української народної партії та Народного руху України, що підписана 20 грудня 2006 р.
„УНП та НРУ, виходячи зі спільної ідеології, спорідненості та демократичних цінностей обох політичних сил та зважаючи на досвід парламентських виборів 2006 року, задекларували роботу для розбудови української національної держави. Документом було передбачено, зокерма, створення спільної Ради УНП та НРУ у складі 12 осіб, рішення якої приймають консенсусом; проведення спільних засідань керівних органів партій не рідше одного разу на місяць, а також спільні дії в усіх представницьких органах влади”, – зазначили у прес-службі.
УНП та НРУ з цією Декларацією звернулися до національно-демократичних сил з пропозицією „сприяти об'єднанню в єдині депутатські фракції в органах місцевої влади та об'єднати зусилля для спільної участі в наступних президентських, парламентських та місцевих виборах”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ