Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

УНП вимагає від влади Криму масштабного святкування 20-річчя «неіснуючого Руху»

Кримська влада ігнорує указ президента Ющенка про відзначення 20-річчя створення Народного Руху України. Місцеве відділення Української народної партії вимагає від республіканської влади розробити план заходів «до ювілею першої демократичної громадської організації на Україні». Як повідомили в прес-службі КРО УНП, на рівні керівництва Криму жодних святкових заходів з нагоди 20-річчя Руху не планується. Передає Новий регіон.

В управлінні внутрішньої політики Радміну автономії пояснили, що оскільки такої суспільно-політичної організації вже не існує, то і цей ювілей «не свято, а просто історична дата».

У свою чергу голова КРО УНП Олег Фомушкін заявив, що в разі ігнорування владою автономії цієї знаменної дати, його політична сила сама ініціює заходи річниці Руху, оскільки «переважна більшість його засновників і активних членів періоду 1989-1992 років сьогодні є членами УНП».

Фомушкін нагадав, що згідно з указом президента, ювілей суспільно-політичної організації «Народний Рух України за перебудову» планується відзначити на державному рівні у вересні цього року.

Нагадаємо, що президент Ющенко своїм указом від 13 березня 2009 року розпорядився організувати святкування 20-ї річниці створення «Народного Руху України за перебудову». Головою оргкомітету з підготовки ювілею призначений перший керівник Руху, поет Іван Драч.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ