Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Уповноважений з прав людини не повинен належати до жодної партії – Мирослав Маринович

„Омбудсмен не має права бути партійною особою”, – сказав „Гал-info” віце-ректор Українського католицького університету Мирослав Маринович, коментуючи наміри парламентської фракції СПУ підтримати призначення Уповноваженим з прав людини Верховної Ради члена Партії регіонів Ніну Карпачову.
            За словами Мариновича, абсолютно не важливо, до якої партії належить людина, яка займає таку посаду. „З самого початку я підтримував призначення Карпачової на посаду уповноваженого з прав людини, проте коли вона стала партійною, то втратила моральне і професійне право бути омбудсменом. Ніна Карпачова зробила дуже мало, щоб відкоригувати систему із захисту прав людини в позитивний бік, хоча, безперечно, можна назвати і конкретних людей, яким вона допомогла за часів перебування на своїй посаді”, – сказав Мирослав Маринович.  
            На його думку, на цю посаду потрібно призначити людину, „яка давно заявила про себе в питання захисту прав людини”. „Особисто я підтримую призначення на цю посаду заступника голови Харківської правозахисної групи Євгена Захарова. Адже це призначення сприятиме оптимізації ситуації в галузі захисту прав людини”, – зазначив Мирослав Маринович.
             Нагадаємо, Соціалістична партія, а також Комуністична партія мають намір підтримати кандидатуру Ніни Карпачової на повторне  призначення уповноваженого з прав людини. Ще одним кандидатом на цю посаду є відомий правозахисник з Харкова Євген Захаров, якого підтримує «Наша Україна» і Блок Юлії Тимошенко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ