Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Управління екології та благоустрою міськради закликає львів’ян не спалювати сміття та траву

Управління екології та благоустрою попереджає про відповідальність керівників підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності та відомчої за спалювання сухої рослинності та сміття. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівської міської ради
Торік було складено 42 протоколи про спалювання сміття та сухої рослинності на посадових осіб ЛКП та підприємств. Порушників притягнули до адміністративної відповідальності.
Стаття 16 і 22 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» забороняється спалювання листя. У п. 9.1.19. Правил утримання зелених насаджень міст й інших населених пунктів України, категорично забороняється спалювання листя на території зелених насаджень. Така ж заборона встановлена Державними санітарними  правилами                                             охорони атмосферного повітря населених пунктів та розпорядженням Львівського міського голови від 26.09.2007 року № 452 «Про заборону спалювання сухої рослинності, опалого листя та твердих побутових відходів у м. Львові». Подібну норму містить і  ст. 27 Закону України «Про рослинний світ», яка вказує, що спалювання сухої  природної рослинності або її залишків забороняється без дозволу державно уповноважених територіальних органів в галузі охорони навколишнього природного середовища.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ