Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Культура

Управлінню культури Львівської ОДА планують виділити катастрофічно мало коштів – 80, 8 млн грн

Цього року управління культури Львівської ОДА – відповідно до проекту обласного бюджету – мало б отримати 80 млн 831 тис грн. Цих коштів катастрофічно не вистачає. Про це йшлось сьогодні, 4 січня, під час бюджетних слухань на комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та ЗМІ Львівської обласної ради.

Отож,з 80 млн 831 тис. грн на заробітну плату передбачено 30 млн 346 тис грн. (37, 7% від загальної суми), фінансова підтримка театрам – 33 млн 265 тис. грн, на розвиток кіно – 40 тис. грн, на Палац мистецтв у Львові –1 млн 405 тис грн, енергоносії – 682 тис грн, міліцейська охорона – 3 млн грн., генеральні видатки і поточні видатки - 6 млн 120 тис. грн, на культурно-мистецькі заходи – 2 млн 700 тис грн.

Депутатів дуже обурило, що на культурно-мистецькі заходи передбачено всього-на-всього 2 млн 700 тис. грн. Адже цього року на Львівщині заплановано відзначення багатьох ювілеїв державного значення. Зокрема, таких йдеться про такі імена, як-от, Лесь Курбас, Микола Лисенко, Соломія Крушельницька, Богдан Лепкий, В’ячеслав Чорновіл, Олена Степанівна. (Торік було відзначено тільки один ювілей – Маркіяна Шашкевича).

Окрім того, фінансової підтримки потребуютьчисленні народні колективи, сільські клуби, а також музей Квітки Цісик, Форум видавців, музей Івана Франка в Нагуєвичах, Економічний форум, - на все це у проекті бюджету взагалі не передбачено жодної копійки.

Депутат Львівської обласної ради, голова постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та ЗМІ Орест Шейка запропонував радикальне вирішення проблеми – «потрібно зробити все для того, аби передати культурні споруди на баланс державного бюджету».

Окрім того, депутати, наголосили, що спробують перетягнути коштиз інших статей.

Нагадаємо, завтра, 5 січня, має відбутися сесія Львівської обласної ради, на якій планують затвердити бюджет області на 2012 рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ