Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Упродовж доби українські силовики втратили трьох бійців

Упродовж доби зафіксовано 56 спроб атак бойовиків на позиції сил АТО з використанням різних типів озброєння, українські силовики втратили трьох бійців. Про це на Фейсбук повідомив Прес-центр АТО.

Активність незаконних збройних формувань зберігається на трьох стратегічних напрямках: Луганському, Дебальцевському та Донецькому.

Зокрема, зафіксовано 40 обстрілів позицій наших військ з артилерійського та мінометного озброєння, 5 обстрілів зі стрілецької зброї, 1 вогневий контакт з використанням озброєння танку та 9 застосувань реактивних систем залпового вогню збоку бойовиків. 

Упродовж доби українські силовики втратили трьох бійців. 

Каменем спотикання для терористів залишається аеропорт «ДОНЕЦЬК». 

Члени бандформувань та російські найманці уперто ігнорують безпеку цивільного населення зони проведення антитерористичної операції.

Бойовики самопроголошених республік та їхні російські поплічники продовжують тактику використання «живого щита» для досягнення власних цілей.

Обстріли по постах та позиціях сил АТО здійснюються з позицій облаштованих посеред житлових кварталів населених пунктів які перебувають під контролем незаконних озброєних формувань. 

В одному з секторів, який контролюється українськими військами, незаконні озброєні формування інтенсивно застосовували реактивні системи залпового вогню, міномети та артилерію у напрямках населених пунктів : Малоорлівка, Могила-гостра, Майорськ, Нікішене, Кримське, Шуми, Єнаківо. Одне лише Дебальцево було обстріляно бойовиками 10 разів.

У відповідь на провокативні дії ворога, артилерія сил АТО 15 разів виконувала вогневі завдання по виявлених цілях.

Інформуємо про те, що сили антитерористичної операції застосовують вогонь у відповідь виключно у випадках, коли це не становить загрози мирному населенню районів проведення бойових дій. Однак кожне окреме ігнорування терористами домовленостей про припинення вогню знаходить адекватну та жорстку відсіч зі сторони сил АТО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ