Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Упродовж січня-травня 2006 року до Державного бюджету понад план надійшло 15,6% податків, зборів та платежів

Обсяг податків, зібраних на Львівщині, постійно зростає, водночас обсяги виробництва зменшуються. Заявив сьогодні, 21 червня, під час прес-конференції начальник ДПА у Львівській області Віталій Хилюк. „Торік надходження податків від підприємств області до бюджетів всіх рівнів зросли майже на 50%, водночас згідно з даними органів статистики промислове виробництво скоротилося в регіоні на 6,8% порівняно з 2004 роком”, – сказав Віталій Хилюк.
За його словами, 2005 року 12 тисяч підприємств області (усього їх нараховується близько 30 тисяч) збільшили надходження до Державного бюджету на загальну суму понад 1 мільярд грн. Причому така тенденція зберігається і цьогоріч: податкові надходження збільшились більше, ніж на 32%, тоді як обсяги виробництва – лише на 1,2%.
На думку Віталія Хилюка, це можна пояснити тим, що зросла кількість добровільної сплати податків. „Поряд з методами традиційного адміністрування податків ми у своїй роботі використовували нові підходи у вирішенні системних проблем. Зокрема, в області було запроваджено елементи проектного менеджменту”, – сказав Віталій Хилюк.
За результатами січня-травня 2006 року до Державного бюджету понад план надійшло більш ніж 117 млн грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що дорівнює 15,6%. За рівнем виконання бюджетних призначень область входить в першу п’ятірку по Україні.
До місцевих бюджетів за п’ять місяців надходження становлять близько 480 млн грн, що на 35,6% більше, ніж торік.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ