Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

УПЦ запропонувала допомогу у вирішенні проблеми довкола храму Воскресіння Христового

Предстоятель УПЦ висловив підтримку Патріарху Єрусалимському Феофілу ІІІ та запропонував допомогу у вирішенні проблеми довкола храму Воскресіння Христового. Про це йдеться у листі Предстоятель УПЦ Володимира, яукий опублікований на сайті УПЦ.

"ЙОГО БЛАЖЕНСТВУ

БЛАЖЕННІШОМУ ФЕОФІЛУ ІІІ

ПАТРІАРХУ СВЯТОГО ГРАДА ЄРУСАЛИМА ТА УСІЄЇ ПАЛЕСТИНИ

Ваше Блаженство!

Із тривогою нами було сприйнято звістку засобів масової інформації а також відповідальних осіб Єрусалимської Патріархії, що за певних обставин під загрозою припинення доступу віруючих опинилося найсвятіше для усього християнського світу місце – Храм Воскресіння Христового та святині, що знаходяться під його сінню.

У багатьох єпархіях Української Православної Церкви, де згідно Вашого Благословення та благословення Священного Синоду Єрусалимської Патріархії перебувала чудотворна ікона Плащаниці Пресвятої Богородиці, Преосвященні владики разом із щирими словами подяки висловлюють також і велику стурбованість вищезгаданими подіями в Святому Граді.

З огляду на це шанобливо просимо Ваше Блаженство задля підтримки Святої Єрусалимської Церкви, в скрутну для Неї хвилину прийняти від вірних Української Православної Церкви благодійну матеріальну допомогу.

Прохаючи молитов у Єрусалимських святинь,

+ ВОЛОДИМИР

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ"

Як повідомляє Остров, раніше ізраїльська газета "Маарів" повідомила, що банківські рахунки Єрусалимської Православної Церкви заморожені на прохання компанії водопостачання Hagihon, яка стверджує, що Єрусалимська Патріархія заборгувала їй 9 млн. шекелів (приблизно 1,8 млн. євро), оскільки роками не сплачує рахунки. У відповідь Патріарх Феофіл III заявив про намір закрити храм Гробу Господнього. Однак зробити це складно, оскільки, крім православних, хранителями храму є католики і вірмени.

Представник Єрусалимської патріархії архієпископ Ісхісіус заявив: "Ми ніколи не платили (за воду) - ні за османів, ні при йорданців, ні, тим більше, за ізраїльтян".

Інший представник патріархії - архієпископ Феодосій - розповів, що Храм Гробу Господнього "споконвіку має привілеї, які дозволяють йому існувати без виплати податків і комунальних послуг, але десь 30 років тому ізраїльська влада стала вводити нові процедури для скасування цих привілеїв".

Храм Гробу Господнього був побудований на місці, де згідно з християнськими переказами був розп'ятий, похований і воскрес Ісус Христос. Він був освячений в 335 році. Храм утримують Грецька і Вірменська православні церкви, а також "Хранитель Святої землі" - представник Францисканського ордена, який призначається за погодженням з Ватиканом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ