Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Уряд домовився про зниження цін на нафтопродукти на 5%

Уряд домовився з нафтотрейдерами про зниження цін на нафтопродукти на 5%. Про це заявив в інтерв‘ю журналістам віце-прем‘єр-міністр Андрій Клюєв, інформує прес-служба уряду.

За його словами, такої домовленості досягнуто в рамках роботи експертно-аналітичної групи з питань стабільного функціонування ринку нафтопродуктів та розвитку нафтопереробної промисловості при Кабінеті Міністрів.

Нафтотрейдери та нафтопереробники вже почали зменшувати ціни, і на найближчим часом це повинні зробити всі учасники ринку, повідомив перший віце-прем‘єр-міністр.

За його словами, важливою є не лише поточна цінова ситуація, а й перспективи зміцнення позицій вітчизняних нафтопереробних підприємств.

На запитання журналістів про можливість підняття? цін на газ для населення, Андрій Клюєв повідомив, що нині тривають переговори? з Російською Федерацією щодо можливості підписання "прийнятних та добре відпрацьованих контрактів для того, щоб ми не підвищували ціни на газ".

"Тим більше, що ми постачаємо газ для населення з внутрішнього видобутку, тому є надія, що ми зможемо найближчим часом не піднімати ціну. Над цим загальним механізмом ми зараз і працюємо, - заявив віце-прем'єр-міністр.

Клюєв також повідомив, що через пожвавлення ринку очікується зростання цін на металопрокат, тому у середу, 31 березня, на нараді в уряді за участі всіх керівників гірничо-металургійних комбінатів буде обговорюватися як поточна цінова політика,? так і загальні перспективи розвитку галузі.

Як відомо, у середу Микола Азаров розкритикував Клюєва і Тігіпка за роботу щодо контролю за цінами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ