Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Уряд ініціює глобальну перевірку місцевих облгазів

Уряд ініціює глобальну перевірку місцевих облгазів через нарахування українцям незрозумілих боргів та велику кількість скарг на роботу цих приватних структур. Про це повідомили в Нафтогазі України.

"Я стурбований, бачив інформацію через ЗМІ про те, що людям виставляють і підвищені ціни за газ чомусь, більше 8,5 грн, і нараховують якісь ефемерні борги.

Хочу зразу сказати на всю країну: перше – платіть тільки за фактично спожитий газ; друге – платіть не більше 8,55 грн за куб.м; третє – все інше – це шахрайство з боку постачальних організацій. Я це категорично заявляю!

Нафтогаз дав роз'яснення з якого випливає, що я сказав – що ніяких попередніх боргів і бути не може, ніяких нарахувань. Тому я підготував сьогодні доручення міністру енергетики і звернусь до НКРЕКП, яка незалежна, але яка має повноваження з контролю і перевірки.

Їх треба "вжарити по перше число", тому що по іншому так не буде!

Вони, монополісти, просто вже сіли всім на шию і звісили ноги. І це стосується і підключення до мереж, ми знаємо скільки є проблем сьогодні в Україні, і так далі.

Тому я вважаю, що нам потрібно, всім нам з вами, підтримати Національну комісію з точки зору її контрольних функцій, потрібно їх залучати до відповідальності. Вони мають платити "огроменні" штрафи, якщо вони над людьми знущаються!", - зокрема зазначено у зверненні Володимира Гройсмана.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ