Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Уряд ініціює створення державних обласних постачальних компаній – Юлія Тимошенко

Уряд ініціює на базі державних локальних газопроводів створити державні обласні постачальні компанії. Про це прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко повідомила під час наради з керівниками центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, повідомляє управління у зв'язках зі ЗМІ Секретаріату КМУ.
«Уряд прийняв концептуальне рішення, що на базі державних локальних газопроводів ми будемо створювати державні обласні постачальні компанії, які гарантуватимуть доставку газу до споживачів», - наголосила Юлія Тимошенко.
Глава Уряду відзначила, що створюватися такі державні компанії будуть суто у відповідності до законів та діючої Конституції.
Прем’єр-міністр також зауважила, що власником локальних газопровідних мереж є не приватні облгази, райгази чи міськгази, а лише держава: «Газові локальні мережі ніхто нікому не продавав».
Юлія Тимошенко нагадала, що на сьогодні 75% облгазів належать компаніям співвласника «РосУкрЕнерго» Дмитра Фірташа, що є порушенням антимонопольного законодавства та протирічить здоровому глузду. «Достатньо сьогодні одній приватній компанії крутити країною з постачання газу на райони, міста і області. Це мусить бути державною функцією, і держава мусить в повному обсязі нести відповідальність за це», - наголосила глава Уряду.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ