Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Уряд має забезпечити українців “теплими” кредитами в найкоротший термін, – Олександр Мазурчак

Прискорити усі процедури для надання “теплих” кредитів українцям в найкоротший термін вимагає від уряду партія “Наш край”. Про це йдеться у зверненні співголови партії Олександра Мазурчака до Кабміну.

Олександр Мазурчак зазначив, що урядовці дотягли питання із виділенням коштів на кредити на заходи із енергозбереження лише у другій половині літа, коли до початку опалювального сезону лишилось кілька місяців.

“Фінансування державної програми збільшено на 300 млн. грн. Проте ще потрібно підписати договори з банками, щоб програма запрацювала. На придбання обладнання та проведення енергоефективних заходів залишиться ще менше часу, тоді як за три місяці вже стартує опалювальний сезон. Ми вимагаємо від уряду прискорити усі необхідні процедури, щоб “теплі кредити” була надані у найкоротший термін”, – заявив Олександр Мазурчак.

Співголова партії також додав, що уряд повинен вже зараз розпочати розробку програми на наступний рік з урахуванням прорахунків.

“На початку року уряд прийняв рішення відновити державну програму із надання кредитів на заміну котлів і вікон – виділили 432 мільйони гривень. Цих грошей не вистачило, з травня банки перестали давати кредити, тому що уряд знову не прорахував реальні потреби українців. Тільки після паузи, яка тривала два найгарячіші місяці, які потрібні для підготовки до опалювального сезону, виділили додаткові 300 тисяч”, – заявив Олександр Мазурчак.

Він також зауважив, що у ситуації із “теплими кредитами” уряд вкотре продемонстрував, що не володіє ситуацією в сфері ЖКГ.

“Фінансування подібних державних програм – це підтримка об’єднань громадян, які намагаються заощаджувати на енергоресурсах та раціонально їх використовувати”, – резюмував Олександр Мазурчак.

Як відомо, У лютому місяці цього року уряд відновив дію урядової програми з енергоефективності. Державні банки: «Ощадбанк», «Укргазбанк», «Укрексімбанк» та «Приватбанк» почали давати «теплі» кредити для ОСББ/ЖБК та фізичних осіб. Усього було виділено 432 млн. грн. для кредитування на придбання котлів та енергоефективного обладнання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ