Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Уряд навряд чи врахує пропозицію ФДМУ продавати «Укртелеком» по частинах – Олександр Рябченко

Уряд навряд чи врахує пропозицію ФДМУ продавати «Укртелеком» по частинах. Так вважає директор Міжнародного інституту приватизації, управління власністю та інвестиціями Олександр Рябченко.
 «Укртелеком» як компанія потребує стратегічного інвестора, наприклад, за рік часу «Укртелеком» не спромігся освоїти технологію передачі даних третього покоління. Тому державі доцільно знайти стратегічного інвестора та продати йому контрольний пакет акцій, не обов’язково весь одразу, а можна по частинах — спочатку продати перший блокуючий пакет в 25% і дати інвестору пакет інвестиційних зобов’язань. Якщо він його виконає, то продати йому другий блокуючий пакет 25%+1 акція. Я думаю, що в уряді це розуміють», – сказав у коментарі «Гал-info» Рябченко.
На думку експерта, мотив Валентини Семенюк, що запропонувала такий варіант приватизації, полягає в тому, щоб наповнити бюджет, а не придумати уніфіковану схему роздержавлення майна. «У бюджеті на 2007 рік закладено 10 млрд грн надходжень від приватизації. Виконати такий план, враховуючи ті підприємства, що входять в перелік об’єктів, що підлягають приватизації, я думаю, неможливо. Тому Семенюк запропонувала продати «Укртелеком» по частинах. Це б дозволило б виконати план надходжень від приватизації, але стан самого підприємства такий підхід не покращить», – сказав Рябченко. 
Нагадаємо, що Фонд держмайна розробив варіант приватизації „Укртелекому” по частинах і направив його на погодження в уряд. Відповідно до пропозиції ФДМУ, контрольний пакет компанії залишається у власності держави, 10% продаватиметься на українських фондових біржах, а 32,8% виставлятиметься на продаж на міжнародних біржах.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ