Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Уряд не знає, як запровадити накопичувальну пенсійну систему та пропонує піраміду, – «Наш край»

"Уряд заздалегідь перекладає провал пенсійної “реформи” на недержавні інвестиційні фонди та майбутні покоління українців. Головна вимога до накопичувального рівня пенсійної системи – це гарантія збереження накопичень та захист від знецінення", - партія "Наш край".

Голова Мінсоцполітики Андрій Рева вважає, що накопичувальний фонд, який виконуватиме інвестиційні функції та забезпечуватиме збереження накопичень, має бути недержавним. Він фактично перекидає відповідальність за провалену пенсійну реформу на приватний сектор економіки та пропонує нову піраміду, від якої можуть постраждати десятки мільйонів майбутніх пенсіонерів.

Рева нагадав, що рівень інфляції за підсумками минулого року становив 13,4%. Тому він вважає, що влада неспроможна гарантувати дохідність цінних паперів, в які мають вкладатися пенсійні заощадження. Міністр також розуміє, що нинішній стан вітчизняної економіки не відповідає планам уряду щодо впровадження реформи.

Як зазначив голова виконкому Львівської обласної організації політичної партії "Наш край" Орест Матвіїшин, впровадження накопичувального рівня пенсійного забезпечення є дуже важливим для пенсійної системи, проте головна вимога до накопичувального рівня пенсійної системи — це гарантія збереження накопичень та захист від знецінення.

"Ми вимагаємо від Кабміну Гройсмана не уникати відповідальності за впровадження справжньої пенсійної реформи та не створювати чергову піраміду. Крім того, вимагаємо від Уряду модернізувати пенсійну систему до реалій, а також не перекладати нинішні виплати пенсіонерам на майбутні покоління українців", - заявив Орест Матвіїшин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ