Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«Наш край» запропонував рішення, як зупинити здорожчання газу

«Уряд підвищує ціну на газ для людей на 14%», – «Наш край» запропонував рішення, як зупинити здорожчання.

Партія «Наш край» звернулася до уряду з вимогою відмовитися від підвищення ціни на газ для населення, спрямувавши на потреби ЖКГ газ власного видобутку. Про це заявив співголова партії Олександр Мазурчак.

За його словами, сьогодні уряд розробляє нову формулу ціни на газ для населення, у разі застосування якої ціна на газ зросте на 14%.

«Уряд планує змінити формулу розрахунку ціни на газ та дозволити постачальникам збільшити максимальну надбавку з 2,5 до 10%. У підсумку, за оцінками експертів, ціна на нього зросте на 14%. І це на тлі зростання власного видобутку газу. Уряд має негайно запровадити справедливу ціну на газ для людей, спрямувавши газ власного видобутку на потреби ЖКГ та теплокомуненерго», – переконаний Олександр Мазурчак.

За словами співголови партії «Наш край», поступки уряду постачальникам газу пов’язані із його зобов’язаннями перед МВФ.

«Підвищення ціни на газ для людей – виконання вимоги МВФ задля отримання чергових кредитів. Але підвищення цін на комунальні послуги призводить, з одного боку, до зростання обсягу субсидій для споживачів із державного бюджету, а з іншого – до зростання витрат тими сім’ями, які не користуються субсидіями. А у підсумку, уряд розкручує інфляцію та надає можливість збагачуватися олігархам-монополістам», – зазначив Олександр Мазурчак.

Також, за його словами, реформування газового ринку звелося до здорожчання газу для українців.

«Наш край» вимагає від уряду розробити план виходу з ярма кредитів МВФ та розпочати реформи для людей, а не для олігархів», – підсумував Олександр Мазурчак.

Як відомо, минулого тижня на сайті Міністерства енергетики та вугільної промисловості було опубліковано проект постанови Кабміна про перегляд формули, за якою розраховується ціна газу для населення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ