Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Уряд розраховує на відновлення співпраці з МВФ у травні

Прем’єр-міністр України Микола Азаров упевнений, що вже у травні буде відновлено співпрацю України з Міжнародним валютним фондом. Про це Глава Уряду заявив сьогодні на брифінгу. Про це повідомив Департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату КМУ.

«Ми розраховуємо, що в травні місяці у нас буде поновлено співпрацю з Міжнародним валютним фондом. Я не бачу ніяких принципових протиріч в позиціях сторін», - наголосив Микола Азаров. Глава Уряду додав, що проект меморандума буде підготовлено протягом квітня, а його підписання «говоритиме про початок нової програми співпраці України з МВФ».

Прем’єр-міністр нагадав, що вчора під час зустрічі з керівником місії Європейського департаменту МВФ Атанасіосом Арванітісом обговорювалися елементи двосторонньої співпраці. За словами Глави Уряду, сторони досягли згоди, що дефіцит бюджету на 2010 рік прогнозується в межах 6%. «Ми поставили перед собою найскладнішу задачу – більше, ніж у два рази скоротити дефіцит Державного бюджету», - зазначив Керівник Уряду, додавши, що у 2009 році дефіцит складав 14%.

У той же час Микола Азаров зазначив, що Уряд України сам вирішуватиме, яким чином забезпечувати відповідний дефіцит бюджету. «Будуть встановлені загальні параметри, а далі – відповідальність нашого Уряду», - додав Прем’єр-міністр.

Крім того, за словами Миколи Азарова, сторони обговорили пакет реформування української економіки: «В цілому це і є зміст меморандуму, який зараз буде готуватися».

Микола Азаров зазначив, що найближчим часом українська делегація спеціалістів відбуде в МВФ на щорічні збори, де, крім планових зборів, братиме участь в консультаціях з керівництвом МВФ на предмет кінцевої редакції меморандуму.

У той же час Микола Азаров зазначив, що сума траншу ще не обговорювалася конкретно. «Для мене зараз непринципова ця сума, для нас принциповим є співпраця з Міжнародним валютним фондом. Співпраця, підтримка МВФ у справі модернізації та реформування економіки», - наголосив Микола Азаров.

Прем’єр-міністра також зауважив, що Президент України та Уряд, на відміну від попередників, ніколи не виступали у ролі прохачів: «Ми вислуховували пропозиції, але ніколи ні у кого нічого не просили. Це наша принципова позиція. Тому я не піднімав це питання. Ми будемо цифру обговорювати, безперечно, але ми чекаємо пропозицій, перш за все, з боку МВФ».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ