Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Уряд сформує п'ять наглядових рад для особливо важливих державних підприємств у 2019 році

Уряд України планує у 2019 році сформувати п'ять наглядових рад для особливо важливих державних підприємств України, повідомив Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко, відкриваючи ІІІ Міжнародний форум корпоративних директорів.
III Міжнародний Форум Корпоративних Директорів

«На наступний рік ми плануємо сформувати ще п'ять наглядових рад для особливо важливих державних підприємств. Вже розпочали підготовку до відбору по «Укргідроенерго» і «Енергоатому». Згодом визначимо ще три підприємства», – зазначив Міністр.

Олександр Саєнко наголосив, що це будуть незалежні наглядові ради, в яких більшість місць відведена саме незалежним кандидатам. «Вони будуть сформовані з найсильніших професіоналів, які мають у своєму портфоліо успішний управлінський досвід та суттєві досягнення», – додав він.

Міністр нагадав, що оновлений Номінаційний комітет, рішення якого він представляє на засіданнях Уряду, цього року сформував наглядові ради для трьох великих державних підприємств – «Укрзалізниці», «Укренерго» та «Укрпошти». Зараз триває відбір членів наглядових рад «Адміністрації морських портів України» і Міжнародного аеропорту «Бориспіль».

«Ті наглядові ради, які вже працюють, на практиці доводять свою ефективність. Вони показують, як важливо впроваджувати наглядові ради в застарілі системи управління державними підприємствами. Є важлива дискусія з точки зору встановлення KPI для наглядових рад, для подальшої оцінки їх роботи. Відсутність поставлених завдань ускладнює розуміння ролі наглядових рад і взагалі дискусію щодо ефективності запровадження корпоративного управління», – прокоментував роботу наглядових рад Олександр Саєнко.

Міністр також звернувся до професійної спільноти з корпоративного управління, яка зібралась на форумі, та закликав брати участь у конкурсному відборі до наглядових рад державних підприємств.

«Буду радий, якщо експертиза та знання українців принесуть користь державі й допоможуть покращити якість управління активами у державному секторі», – додав Міністр.

Довідково:

Реформа управління державними підприємствами та приватизація визначені серед пріоритетів Уряду України на 2019 рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ