Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Уряд США сподівається, що замовників убивства Гонгадзе притягнуть до правосуддя

Уряд США бере до уваги засудження й вирок колишньому голові департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексію Пукачу за його роль у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе. Про це йдеться в заяві, яку цитує американське посольство в Україні. Водночас у США висловлюють сподівання, що замовники вбивства також будуть покарані.

«Слід вітати цю новину, і ми сподіваємося, що українська влада продовжуватиме займатися цією справою, щоб притягнути до правосуддя тих, хто замовляв викрадення і вбивство Георгія Гонгадзе. Уряд США і надалі усюди підтримуватиме журналістів, які працюють задля інформування громадськості й викриття корупції та несправедливості», – йдеться в заяві.

29 січня Печерський райсуд Києва засудив Пукача до довічного ув’язнення за вбивство Гонгадзе в 2000 році.

У березні 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними в убивстві журналіста трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС України і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі строком від 12 до 13 років.

Ще один обвинувачений – Пукач – перебував у розшуку від 2005 року. У липні 2009-го Пукача затримали. Печерський райсуд Києва від квітня 2011 року в закритому режимі розглядав справу за його звинуваченням у вбивстві Гонгадзе.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ