Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Уряд Тимошенко пообіцяв до виборів виплатити усі борги освітянам за 57 статтею Закону про освіту

Уряд України ухвалив постанову «Про реалізацію Закону України «Про реструктуризацію заборгованості з виплат, передбачених статтею 57 Закону України «Про освіту» педагогічним, науково-педагогічним та іншим категоріям працівників навчальних закладів» у 2009 році». На ці цілі в Держбюджеті на 2009 рік передбачено 403,3 млн грн, – повідомили Гал-info в управлінні у зв'язках із ЗМІ Секретаріату Кабінету Міністрів України.
Ця постанова дозволить завершити виплату кредиторської заборгованості Державного бюджету з виплат надбавки за вислугу років педагогічним і науково-педагогічним працівникам за період 1997-2002 років.

Для цього постановою на 2009 рік затверджується розподіл коштів між головними розпорядниками коштів Держбюджету та розподіл обсягу субвенції з Держбюджету місцевим бюджетам.

Водночас за рахунок цих виплат буде дещо збільшений розмір пенсії педагогічним і науково-педагогічним працівникам, а також перераховано розмір пенсії колишнім педагогам, які на сьогодні вже є пенсіонерами.

Нагадаємо, що згідно з законодавством, кредиторська заборгованість Держбюджету з виплати надбавки за вислугу років перед педагогічними та науково-педагогічними працівниками навчальних закладів за період 1997-2002 років погашається впродовж 5 років рівними частинами шляхом включення цих видатків, починаючи з 2005 року, у вигляді окремих цільових субвенцій з Державного бюджету відповідним місцевим бюджетам або безпосередньо з Державного бюджету для категорій працівників, що фінансуються з Держбюджету.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ