Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Уряд у середу розбереться з підписом лижного інструктора по LNG-терміналу

Кабмін на черговому засіданні у середу розгляне результати роботи комісії з перевірки обставин підписання угодо щодо LNG-терміналу з іспанською компанією. Про це сказано на порядку денному засідання уряду.

Про результати перевірки розповість голова комісії, міністр енергетики й вугільної промисловості Едуард Ставицький.

Як повідомлялося, 26 листопада Державне агентство з інвестицій і управління національними проектами привселюдно підписало рамкову угоду про наміри створити консорціум з управління LNG -терміналом з Gas Natural SDG.

При цьому було оголошено, що з іспанської сторони його підписав директор із зовнішніх відносин іспанської компанії Джорді Гарсіа Табернеро, відповідна інформація була розміщена й на сайті Кабміну.

Увечері 26 листопада Gas Natural Fenosa поширила повідомлення, у якому заявила, що не підписувала жодного контракту про інвестиції в СПГ-термінал в Україні й не має представників в Україні, які б вели цю роботу, і категорично заперечує всі повідомлення в ЗМІ із цього приводу.

Після спростувань іспанської компанії Держнацпроект розмістив реліз, у якому повідомив, що така ситуація виникла внаслідок технічних неузгодженостей, що не залежать від української сторони й уточнив, що меморандум підписував не Табернеро, а Джорді Сарда Бонвеї, при цьому відомство не може повідомити посаду цієї людини.

Потім Держнацпроект оприлюднив заяву в якій зазначив, що іспанська сторона повідомила, що не ухвалювала рішення щодо підписання меморандуму, а Бонвеї перевищив свої повноваження.

5 грудня Кабмін створив комісію з перевірки обставин підписання зазначеного меморандуму.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ