Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Уряд утворив Український інститут національної пам'яті

Уряд на виконання Указу Президента України Віктора Януковича від 9 грудня 2010 року №1086 утворив Український інститут національної пам’яті як науково-дослідну установу, що перебуває в управлінні Кабінету Міністрів України. Відповідна постанова прийнята сьогодні на засіданні Уряду. Про це повідомив Департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату КМУ.

Документом визначено основні завдання Українського інституту національної пам’яті. Так, інститут займатиметься науковим та аналітичним забезпеченням формування державної політики з питань національної пам’яті, розробленням у межах своїх повноважень науково обґрунтованих рекомендацій Кабінету Міністрів України у сфері реалізації гуманітарної політики.

Одним з основних завдань Українського інституту національної пам’яті також є виконання державних програм фундаментальних і науково-практичних досліджень проблем національної пам’яті українського народу, її впливу на формування громадського суспільства, української нації.

Крім того, Інститут здійснюватиме наукові та науково-практичні дослідження державотворчих традицій українського народу, його боротьби за свободу та соборність України, вивчатиме трагічні події в історії народів України та участь у заходах з увічнення пам’яті їх жертв, а також братиме участь у науково-просвітницькій роботі, освітянській діяльності, пов’язаній з проблемами національної пам’яті українського народу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ