Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Уряд вніс зміни до Порядку підготовки,оцінки та відбору інвестиційних програм

Кабінет Міністрів вніс зміни до пункту 5 Порядку підготовки,оцінки та відбору інвестиційних програм (проектів), що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. Відповідну постанову № 30 Уряд прийняв 23 січня 2012 року, повідомляє урядовий портал.

Цей нормативно-правовий акт підготовлено в зв’язку з неодноразовими зверненнями місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо неможливості фінансування, за рахунок державного фонду, регіональних інвестиційних програм (проектів), кошторисна вартість яких є меншою за таку, яка затверджена в Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм (проектів), що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку – постановою Кабінету Міністрів України від 4 липня 2012 року № 656 «Питання державного фонду регіонального розвитку».

Мета вищезгаданого урядового документа – зменшення мінімальної кошторисної вартості інвестиційних програм (проектів), що можуть реалізовуватися за рахунок цих бюджетних коштів, з 5млн. гривень до 1 млн. гривень, для інвестиційних програм (проектів) регіонального (міжрегіонального) значеннята тих, що реалізуються в містах обласного значення, та з 1 млн. гривень до 200 тис. гривень для інвестиційних програм (проектів) районного значення та тих, що спрямовані на розв’язання проблем однієї або декількох територіальних громад (міст районного значення, сіл, селищ).

Прийняття постанови сприятиме вирішенню проблемних питань регіонів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ