Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Уряд вніс зміни до Порядку проведення індексації грошових доходів населення

Уряд вніс зміни до Порядку проведення індексації грошових доходів населення.  Про це повідомляє офіційний сайт Кабміну. Цей Порядок, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 2003 року, нагадаємо, визначає правила обчислення індексу споживчих цін для проведення індексації та сум індексації грошових доходів населення і поширюється на підприємства, установи та організації, незалежно від їх форми власності і господарювання, а також на фізичних осіб, що використовують найману працю.

Для сприяння підтриманню купівельної спроможності населення в умовах зростання цін на споживчі товари та послуги постановою Кабінету Міністрів (17.05.2006р. № 690) внесено зміни до окремих положень зазначеного Порядку. Це, зокрема, стосується механізму проведення індексації при підвищенні грошових доходів населення випереджаючим шляхом у зв’язку із зростанням споживчих цін, а також в частині виплат, які надаються одиноким матерям та по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, окремих випадків встановлення черговості індексації грошових доходів, якщо вони формуються з різних джерел, та низки інших змін.
На думку спеціалістів, прийнята постанова дасть змогу більш ефективно задіяти механізм підвищення грошових доходів населення для підтримання їх купівельної спроможності в умовах зростання споживчих цін на товари та послуги.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ