Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Уряд встановив максимальну ціну на бензин

Урядова експертно-аналітична група з питань функціонування ринку нафти й нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної галузі рекомендувала нафтотрейдерам знизити роздрібні ціни на світлі нафтопродукти. Про це повідомив один з учасників засідання.

Група встановила, що середні ціни на бензин А-95 не повинні перевищувати 8,1 гривень за літр. Такий рівень цін, відповідно до рішення, повинен триматися до узгодження нової формули розрахунку роздрібних цін.

У прес-релізі Міністерства палива й енергетики повідомляється, що за підсумками засідання було ухвалене рішення повернутися до затвердженого раніше економічно обґрунтованому рівня цін на пальне.

Міністр Юрій Бойко під час засідання підкреслив необхідність терміново стабілізувати ситуацію, яка виникла у зв'язку зі зростанням цін.

"Влада не буде терпіти такі методи трейдерів, не погоджені в рамках експертно-аналітичної групи, і буде відповідним чином реагувати на них", - сказав міністр.

На засіданні також було ухвалене рішення провести низку заходів щодо поліпшення якості нафтопродуктів, реалізованих в Україні. Конкретні пропозиції обіцяють розглянути на наступному засіданні групи.

Конкретні пропозиції будуть розглянуті на наступному засіданні експертно-аналітичної групи.

Зі слів одного з учасників, на засіданні були присутні представники концерну "Галнафтогаз" (Львів), компанії "Укртатнафта" (Кременчук), компанії "Альянс-Холдинг" (Київ), компанії "Укрнафта".

Як повідомлялося, 25 березня 2010 року Антимонопольний комітет порушив справу проти 15 операторів роздрібного ринку нафтопродуктів за ознаками антиконкурентних узгоджених дій, а також рекомендував їм до 29 березня знизити ціни на бензин і дизельне паливо до економічно обґрунтованих.

22 березня 2010 року практично всі великі нафтотрейдери одночасно різко підвищили роздрібні ціни на світлі нафтопродукти на 20-35 копійок за літр, передає Економічна правда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ