Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Уряд вирішив глибше вивчити скандал з LNG-терміналом

Кабінет міністрів України прийняв рішення глибше розібратися з обставинами підписання договору з іспанською компанією Gas Natural Fenosa в рамках будівництва LNG-терміналу.

Про це повідомив на брифінгу перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Арбузов зазначив, що на сьогоднішньому засіданні уряду детально обговорювалося це питання. "Було ухвалено рішення про більш глибокий аналіз цієї ситуації. Проаналізувати потрібно, що сталося, чому це відбулося і шляхи виходу. Я впевнений, що шляхи виходу з цієї ситуації будуть знайдені, і у самий короткий час ви почуєте це офіційно від прем'єр-міністра України", - сказав Арбузов.

На уточнююче запитання, хто саме буде займатися більш глибокою перевіркою ситуації з підписанням, Арбузов сказав: "Поки працює Кабінет міністрів. Мова про правоохоронні органи поки не йде".

Як повідомлялося, 26 листопада у присутності прем'єр-міністра Миколи Азарова глава Держінвестпроекту Владислав Каськів підписав з іспанцем Джорді Бонвеі, який нібито представляв Gas Natural Fenosa (Іспанія), угоду про співпрацю щодо реалізації національного проекту "LNG-термінал". Вартість контракту склала 1,1 млрд доларів (850 млн євро).

Відразу після цього Gas Natural Fenosa направила офіційне повідомлення про те, що учасник підписання документів 26 листопада в Києві Джорді Бонвеі не представляє компанію.

Пізніше з'ясувалося, що Джорді Бонвеі виявився бізнесменом з Барселони, що багато років пропрацював лижним інструктором.

Gas Natural Fenosa подала на Джорді Бонвеі до суду, звинувативши його в шахрайстві і фальсифікації документів.

В Україні для вивчення обставин підписання цієї угоди була створена Міжвідомча комісія. Висновки комісії повинні були розглядатися Кабміном 9 січня, проте питання було перенесено.

ZN.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ