Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Уряд заборгував студентам понад 16 млн. грн

Після виплат жовтневих стипендій, заборгованість Уряду із виплат стипендій студентам становить 16 428,4 тис. грн. Про це йдеться у листі, який днями Міністерство освіти і науки України надіслало до Міністерства фінансів України. МОН також наголошує, що якщо не виділити додатково кошти на виплату стипендій, ситуація наприкінці року стане критичною, – повідомила прес-служба Національного студентського союзу.

 

Міністерство освіти і науки України, як головний орган центральної виконавчої влади, у освітній галузі, що має у своєму підпорядкуванні найбільшу кількість підвідомчих навчальних закладів, зіштовхнулась з проблемою нестачі коштів для здійснення виплати стипендій та індексації на неї.

 

Анатолій Ігнатович, президент Національного студентського союзу, коментує ситуацію: Усі реалії зі студентськими стипендіями у вищих навчальних закладах ми точно побачимо після нового року. Однак, вже зараз видно, що ситуація дійшла до точки біфуркації – у багатьох вишах вчасно чи взагалі не здійснюють виплату індексації стипендій. За жовтень студенти недоотримали 76 грн. 32 коп. – 14,4%, які зараз становить індексація, – з такою проблемою до Національного студентського союзу вже зараз регулярно звертаються представники студентства. Однак громадські організації чи Міністерство освіти і науки України самотужки проблему не вирішить. Вихід є і про нього треба говорити вже сьогодні – якщо немає коштів, то необхідно, щоб Уряд взяв на себе відповідальність і переглянув систему нарахування стипендій”.

 

„Таким чином, щомісячні „звіти” Міністерства освіти і науки України про стовідсоткове фінансування виплати стипендій залишається під великим сумнівом. Ігнорування проблеми виплати стипендії у подальшому призведе до масових акцій протесту студентів”, – підсумовує Андрій Черних, координатор громадської ініціативи “Студентський захист”.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ