Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Уряд зменшить кількість категорій працівників, які матимуть статус держслужбовця

Уряд може зменшити кількість категорій працівників, які матимуть статус державного службовця. Про це на прес-конференції заявив віце-прем'єр, міністр соціально політики Сергій Тігіпко.

"Ми подивимось по повних категоріях. Не завжди потрібно давати тим чи іншим категоріям, які працюють навіть у державних установах, статус державного службовця, тому це ми переглянемо, але я вважаю, що спеціальний статус, як стимул для того, щоб люди йшли на державну службу, ми повинні залишити", - заявив С.Тігіпко.

При цьому він зазначив, що пенсійна реформа передбачає збереження великих спецпенсій, проте вони не будуть індексуватися, поки не досягнуть рівня 12 прожиткових мінімумів.

"На сьогодні це приблизно 8,8 тис. грн... також одним із принципів пенсійної реформи є поступовість підняття пенсійного віку", - зазначив С.Тігіпко.

За його словами, для чоловіків-держслужбовців пенсійний вік буде підвищено до 62 років, а спеціальні пенсії, на період роботи пенсіонера, буде знижено до загального рівня.

Крім того, за словами С.Тігіпка, передбачено, що працівники бюджетної сфери (освіти, культури та охорони здоров'я) при виході на пенсію будуть отримувати одноразову допомогу у розмірі 10 призначених пенсій.

Крім того, якщо жінки продовжують працювати після того, як досягли пенсійного віку, за кожні додаткові 6 місяців роботи їх пенсія буде зростати на 2,5%.

Також поступово буде збільшено з 20 до 25 років вислугу для військовослужбовців для виходу на пенсію. Щорічно зростання становитиме 1 рік, повідомляє РБК-Україна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ