Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Урядовий банк Німеччини надасть Львову грант для розробки стратегії розвитку міського транспорту

Сьогодні було підписано угоду між Львовом та урядовим банком Німеччини KfW щодо надання гранту для розробки стратегії розвитку міського транспорту. Завдяки підписаній угоді для Львова на безоплатній основі буде розроблено схему розвитку транспорту на наступні 20 років – про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
«Цей договір є другим із серії договорів щодо реалізації проекту розробки концепції загальноміського руху. Його підписано між містом і банком, що гарантує відповідні кошти на оплату концепції», – зауважив начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міської ради Сергій Кіраль.
Концепція дасть змогу впорядкувати рух у місті, визначити пріоритетні транспортні напрямки руху в місті та запропонувати вже готові проекти по їх розвитку. В результаті розробки концепції має бути визначено проекти в сфері дорожньої інфраструктури, громадського та міського транспорту, управління транспортними потоками розвитку міського транспорту на 20 років.
«Ми на цей проект не передбачаємо коштів в міському бюджеті. Ми матимемо повністю стовідсоткове фінансування за рахунок грантових коштів банку KfW», – зауважив перший заступник міського голови Львова Олег Синютка.
Нагадаємо, що у Львові буде розроблено власну стратегію розвитку міського транспорту. Розроблятиме її консорціум німецьких компаній. 19 грудня Львівська міська рада вже підписала з компанією угоду про співпрацю, що дає старт розробці загальноміської транспортної стратегії, що покликана адаптувати та розвинути усю транспортну мережу Львова, аби уникнути корків та «оживити» вулиці. Розроблятись стратегія буде за грантові кошти Урядового банку Німеччини KFW у сумі 500 тисяч євро тривалістю на 20 років.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ