Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Урядовий комітет розглянув питання щодо збільшення фінансування програми "теплих кредитів" для ОСББ у цьому році

Відповідно до окремого доручення Кабінету Міністрів на засіданні Урядового комітету з питань європейської, євроатлантичної інтеграції, міжнародного співробітництва та регіонального розвитку розглянуто проекти актів Уряду щодо додаткового виділення 380,7 млн грн на фінансування програми "теплих кредитів" для ОСББ у цьому році.

Зазначені акти розроблено Держенергоефективності спільно з Мінрегіоном, зважаючи на високий попит на державну підтримку з боку ОСББ та завершення прийому заявок деякими банками.

За прогнозними даними, у разі збільшення фінансування програми для ОСББ у 2019 р.:

- ще близько 3 тисяч ОСББ, а це в середньому понад 230 тис. сімей, зможуть скористатися "теплими кредитами";

- загальний обсяг кредитів, які зможуть залучити ОСББ, сягне більше 760 млн гривень.

Впровадження комплексу заходів із енергоефективності в ОСББ дозволить значно (у деяких випадках навіть у 2 та більше разів) зменшити комунальні платежі для всіх родин, які мешкають у будинку.

За результатами засідання Урядового комітету прийнято рішення опрацювати проекти актів профільними міністерствами у найкоротший термін та винести їх на розгляд Уряду.

Сподіваємось на якнайскоріше рішення Уряду та Комітету ВРУ з питань бюджету щодо збільшення фінансування програми "теплих кредитів" для ОСББ у цьому році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ