Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Уряду доручено викорінити практику збору податків наперед

Президент Віктор Янукович наказав прем’єр-міністру Миколі Азарову зменшити адміністративний тиск на бізнес. Про це Азаров заявив під час засідання уряду 13 листопада, повідомляє прес-служба Кабміну.

«Президент доручив уряду невідкладно викорінити практику збору податків наперед та затримки відшкодування податку на додану вартість. Проаналізувати всі випадки податкових перевірок, які не мали результатом обґрунтоване рішення про нарахування податкових зобов’язань, та притягти до відповідальності винних у проведенні таких перевірок», – заявив прем’єр.

«А взагалі треба продумати законодавчий механізм відшкодування завданої платникам шкоди за рахунок винних у цьому посадовців», – додав Азаров.

Він також заявив, що доручає «Міністру доходів і зборів Клименку навести порядок у відомстві, забезпечити виконання доходів бюджету не за рахунок пресингу платників, а за рахунок співробітництва з платниками і адресної, ризикоорієнтованої контрольно-перевірочної роботи».

«Попереджаю, що факти необґрунтованих перевірок президент і уряд будуть розцінювати як надзвичайну ситуацію, усувати яку ми будемо жорстко. Разом із тими, хто її створив», – пообіцяв прем’єр.

«А органи внутрішніх справ, я звертаюсь до міністра Захарченка, взагалі повинні забути шлях на підприємства, на ринки тощо, тільки якщо це не пов’язано з розслідуванням кримінальних справ»,  – додав він.

Тиждень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ