Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

УСБУ викрило незаконну схему ввезення в Україну авто з іноземною реєстрацією

У результаті вжитих заходів співробітники Управління СБ України у Львівській області виявили факт порушення законодавства службовими особами Мостиського прикордонного загону під час здійснення ними прикордонного контролю.
Оперативники управління отримали інформацію про одну з незаконних схем ввезення на територію України автотранспорту з іноземною реєстрацією для подальшої його легалізації в Україні. В результаті перевірки цієї схеми в поле зоре співробітників управління потрапив громадянин України, що постійно проживає у Німеччині, який протягом 2005-2006 років ввіз на територію України через пункт пропуску Шегині Мостиського прикордонного загону 29 одиниць вантажних та легкових автомобілів на іноземній реєстрації відомих марок МАН, «Мерседес» та «Опель». Згідно з чинним законодавством зазначені автомобілі не могли передаватись у користування іншим особам і підлягали вивезенню з України протягом року. Однак, як встановили співробітники УСБУ певна їх кількість зараз перебуває в Україні, хоча у відповідних документах перевізника стоїть відмітка співробітників прикордонної служби, яка засвідчує вивезення цих автомашин з території України. До того ж, оперативники встановили, що частина з ввезених автомобілів, зазначеним громадянином, вже легалізована шляхом їх реєстрації в органах МРЕВ ДАІ України. Повідомила пресс-служба Управління СБУ України у Львівській області.
На підставі зазначених матеріалів Управління СБУ у Львівській області, Військова прокуратура Львівського гарнізону порушила кримінальну справу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ